Damesploeg voor KVC De Toekomst Borsbeke

KVC DT Borsbeke start dit jaar met een nieuwe ploeg in derde provinciale. Hiermee springt ook Borsbeke mee op de kar van het damesvoetbal dat meer en meer aan belang wint. De dames zullen worden geleid door het trainersduo Renilde Clompen en Amelie Pieters. Keepertrainer is Bram Baeyens.

Na de eerste wedstrijd tegen SK Leeuw met een 2 — 2 uitslag volgde een stage naar Bergen Op Zoom. Daar werden 2 vriendschappelijke wedstrijden betwist die telkens in overwinningen met knap voetbal resulteerden. De eerste wedstrijd tegen de Nederlandse ploeg VV Schijf (niveau 2de Nationaal Belgi ë) gaf als uitslag 2 — 4. De tweede wedstrijd was van provinciaal niveau en werd be ëindigd op 3 — 5 waarbij we eerst met 0 — 5 voorkwamen ; daarna speelde de vermoeidheid de ploeg parten na een sportief zwaar weekend.  Navolgende wedstrijden op Vlaamse bodem tegen en op Zottegem resulteerde in een 1 — 4 overwinning; de uitwedstrijd op Ternat werd eveneens afgesloten met 2 — 5 overwinning. Deze laatste wedstrijd heeft wel voor enkele speelsters kwetsuren opgeleverd door de zeer slechte staat van het terrein en de harde aanpak van de tegenstander. Daardoor moesten we met een gehavende ploeg het onderspit delven in de laatste voorbereidingswedstrijd tegen en op KAA Gent (4 — 0). Onze meisjes zijn nu al belust op een stevige revanche in een thuiswedstrijd, maar dan wel met een ploeg op volle sterkte.

Nu vrijdag begint het echte werk in de Hofmancup om 20.00 uur tegen Rupelmonde.

“Onze speelsters hopen op een massale steun van de supporters. Meer inlichtingen kan je vinden op de website van KVC De Toekomst Borsbeke of op de facebook pagina: KVC Borsbeke Dames.”

Interesse?

Indien er meisjes of personen geïnteresseerd zijn om mee te werken rond de damesploeg mogen deze altijd contact opnemen met coördinator Patrick De Wilde op 0494 13 28 53 of de.wilde.patrick1@skynet.be