Volgende zomer een pop-up speelplein op de markt in Zottegem?

Als het van Jong N-VA Zottegem afhangt komt er volgend jaar een pop-up speelplein op de markt in Zottegem.

“We willen van ons stadscentrum een echte belevingsplaats maken waar mensen uit de hele regio op afkomen” stelt Arne De Koninck, voorzitter Jong N-VA Zottegem. “We zagen het voorbeeld in andere steden zoals bijvoorbeeld Sint-Niklaas. Ouders kunnen er rustig genieten van de lokale horeca, terwijl de kroost zich vlakbij kan uitleven op een tijdelijk speelplein. Uiteraard moet dit voldoen aan alle mogelijke veiligheidsvoorschriften. Het is perfect mogelijk om verplaatsbare systemen te gebruiken, zodat ook de wekelijkse markt hier geen hinder van ondervindt.”

Jong N-VA maakt al jaren een speerpunt van de speelpleintjes in onze stad en klaagt de verwaarlozing aan door de huidige meerderheid. Nochtans blijkt uit elke bevraging bij de Zottegemse bevolking grote vraag naar betere en veiligere speelpleintjes voor jonge gezinnen.

“Het grote voordeel van pop-up is zijn tijdelijke karakter en de grote flexibiliteit om de speeltuigen te verplaatsen. Omdat ze niet in de grond verankerd zijn kunnen ze gemakkelijk verplaatst worden voor eenmalige evenementen. Een schitterend concept dat perfect toepasbaar is in onze stad dus.”