Bouw van sociale koopwoningen in Groot Bewijk in Scheldewindeke start begin oktober

Persbericht Oosterzele:

De bouw van de sociale koopwoningen in het Groot Bewijk in Scheldewindeke – deelgemeente van Oosterzele – kan beginnen. Sociale huisvestingsmaatschappij Kleine Landeigendom Het Volk zal in de nieuwe wijk 18 koopwoningen bouwen. De start van de bouwwerken is vastgelegd op 8 oktober 2018. Het einde is voorzien in het voorjaar van 2020.

Site van 8,8 hectare

De sociale koopwoningen van KLE Het Volk maken deel uit van een nieuwe site van 8,8 hectare, die de naam Groot Bewijk kreeg. Die nieuwe wijk situeert zich tussen de Korenbloemstraat, Boterbloemstraat, Turkenhoek en de spoorlijn Zottegem & Gent-Sint-Pieters.
Op de site komt een nieuw woon-zorgcentrum met 60 bedden, 40 assistentiewoningen, een cohousingproject met 20 huizen en sociale koop- en huurwoningen. Sociale huisvestingsmaatschappij Kleine Landeigendom Het Volk staat in voor de bouw van 18 koopwoningen, een ontwerp van AVA Partners Architects en Planners uit Gent.

Koop- en huurwoningen

Het ontwerp bestaat uit 9 koppelwoningen. Elke afzonderlijke woning is voorzien van vier slaapkamers, een ruime zolder en een eigen garage en tuin. “De totale kostprijs van de 18 sociale woningen wordt geraamd op zo’n 3,3 miljoen euro, exclusief BTW”, aldus directeur Heyse.
Kleine Landeigendom het Volk heeft op haar kortetermijnplanning ook nog de bouw van 7 sociale koopwoningen in de Huckerstraat in Balegem staan. De sociale huisvestingsmaatschappij verkocht in het verleden al 82 sociale woningen in Balegem, 51 in Gijzenzele en 6 in Scheldewindeke.