Isabelle Truyen nieuwe algemeen directeur van Scholengroep 20 Zuid-Oost-Vlaanderen

Isabelle Truyen is de nieuwe algemeen directeur van Scholengroep 20 Zuid-Oost-Vlaanderen met scholen van Sint-Lievens-Houtem, Herzele, Zottegem, Zwalm, Brakel, Geraardsbergen tot Zandbergen. Ze volgt  Luc De Both op die op 1 september met pensioen ging.

Isabelle Truyen volgde De Both eerder op als directeur van het Koninklijk Atheneum in Zottegem en als coördinerend directeur van het secundair onderwijs. Scholengroep 20 biedt onderwijs aan meer dan 6000 leerlingen in de regio en stelt ongeveer 800 personeelsleden te werk. De groep laat weten “verder te gaan op het positief elan en wil inzetten op het verder blijven aanbieden van een kwaliteitsvol en vooral toekomstgericht onderwijs.”

Over Luc De Both

Luc is een geboren en getogen Zottegemnaar die na een loopbaan als leraar geschiedenis onder meer aan het atheneum in Herzele, al snel directeur is geworden. Na aanstellingen als directeur in Lokeren en aan het paramedisch instituut in Ronse, is hij vanaf 1 januari 1997 naar het atheneum Zottegem gekomen om er gedurende 9 jaren directeur te zijn. Onder zijn leiding is de groei van het atheneum ingezet. Onder meer de fusie met de Middenschool, de oprichting van nieuwe studierichtingen, een dynamische aanpak en een sterk pedagogisch project hebben geleid tot een gestage aangroei van het leerlingenaantal en een kwaliteitsvolle profilering van het KAZ.

Al snel werd Luc De Both ook aangesteld als coördinerend directeur van het secundair onderwijs voor de Scholengroep 20 die zijn kantoren heeft in Geraardsbergen. Vanaf 2006, is Luc volledig overgestapt naar de Scholengroep 20, ditmaal als algemeen directeur van alle scholen van het GO! onderwijs in Zuid-Oost-Vlaanderen.