Merelbeke viert Autovrije Zondag

Persbericht Merelbeke.

Op zondag 16 september, tijdens de Week van de Mobiliteit, weert Merelbeke de auto op de Hundelgemsesteenweg tussen kruispunt Molenhoek en de rotonde met de Zwijnaardsesteenweg. Van 14 tot 18 uur kan je dan genieten van een autoluw centrum en zijn er heel wat activiteiten voor jong en oud. De straat wordt dan het exclusieve domein van fietsers, voetgangers, spelende kinderen en animatie allerhande!

De straat zal één grote speelruimte zijn. Met stoepkrijt wordt van de straat een kleurrijk kunstwerk gemaakt. Ook je fiets pimpen of opvrolijken met bloemen, stickers en tekeningen is mogelijk. Je kan ook leren rolschaatsen, inlineskaten, skateboarden of rijden met een hoverboard. Met gekke fietsen en gocarts kan je een volledig parcours afleggen, je kan je fietsbehendigheid komen testen én je kan met oude kasten een zeepkistenrace afleggen. Ten slotte kan je op Autovrije Zondag ook je fiets repareren samen met enkele deskundigen. Je vindt alle info opwww.merelbeke.be/autovrijezondag.