MIG Radio nu ook in Ninove en Zottegem


Al 37 jaar is MIG een vaste waarde in Geraardsbergen als lokale radio. Sinds het voorbije weekend vervagen die grenzen en kan je MIG ook beluisteren in Ninove en Zottegem. MIG kan je op verschillende frequenties beluisteren: 104.9 FM voor Geraardsbergen, in Ninove via 106.2 FM en in Zottegem via 105.2 FM.

De uitbreiding komt er na een hervorming van het radiolandschap door minister van media Sven Gatz. Die wou de lokale radio’s een groter zendgebied geven, om ze zo economisch leefbaarder te maken. Voor MIG betekent deze uitbreiding concreet dat het radiostation nu meer dan 100.000 potenti ële luisteraars heeft.

“Door het heuvelachtig landschap had het noordelijk deel van Geraardsbergen moeilijkheden om MIG te ontvangen. Door de expansie van het zendgebied is dit opgelost en kan iedereen in en rond de steden zonder problemen luisteren. In de auto bijvoorbeeld schakelt de radio automatisch om van de ene frequentie naar de andere. Hier hoor je niets van, wat het luistercomfort ten goede komt”, aldus voorzitter Joachim De Leeuw.

De overgang van lokale radio naar streekradio betekent dat zowel mensen uit Zottegem, Ninove, Geraardsbergen, Lierde en omliggende gemeenten zich thuisvoelen bij MIG. Elk uur worden nieuwtjes uit de streek gedeeld, dit is uniek in de streek! Naast de nieuwste hits hoor je dus regelmatig streeknieuws en   evenementen uit de omgeving op MIG.

Nieuw radioseizoen

Vanaf nu start het nieuwe radioseizoen officieel. Naast nieuwe programma’s gericht op de streek, komen er ook heel wat live-uitzendingen. MIG wil op die manier zo veel mogelijk tussen de mensen staan. De offici ële start in Ninove begon zaterdag tijdens de jaarmarkt van Ninove. Verder is er bijvoorbeeld nog de totally 90’s party op 22 september in Zottegem. In Geraardsbergen is er op 30 oktober ook de totally 00’s en 90’s party.

“Daar houdt het natuurlijk niet op”, zegt Jonas Vierendeels, programmaverantwoordelijke bij MIG. “Naar aanleiding van de verkiezingen komt er een vervolg op de podcast ‘MIG op caf é’. Dagelijks hebben we een babbel met een politicus uit de streek in ‘MIG op stemcaf é’. Dit kan je niet alleen op de radio, maar ook online beluisteren via onze website www.radiomig.be.”

MIG blijft de volgende jaren investeren in het opleiden van mensen uit de streek. Binnenkort zal MIG opnieuw een workshop ‘radio maken’ organiseren. Maar ook niet-radiomakers zijn welkom bij de zender. “We zijn een hechte groep die de laatste maanden hard heeft gewerkt aan deze uitbreiding. Ons technisch team heeft zich overtroffen, de radiomakers streven elke dag nieuwe doelen na en ook de andere medewerkers zijn de voorbije maanden uitgedaagd”, zegt voorzitter Joachim De Leeuw.

MIG beluisteren kan in:
Ninove:
 106.2 FM
Zottegem:  
105.2 FM