Nul op zes voor OLSA

K.OLSA Brakel-VK.Westhoek 2-4.

Bij de thuisploeg bleef Delie gekwetst aan de kant. De eerste Brakelse thuismatch kende een moeizaam begin. Rond het kwartier waren er twee mogelijkheden voor de bezoekers, Robaeys besloot telkenmale over doel. Het duurde bijna een halfuur alvorens OLSA een eerste kans cre ëerde, een schot van aanvoerder Haezebroeck ging voorlangs. Bij de volgende aanval kende Westhoek meer geluk. Van Den Noordgaete kon eerst nog
een kopbal van Embrechts afweren, de bal belandde bij Sucaet die het Brakelse sluitstuk het nakijken gaf. 0-1 na 31’. De West-Vlaamse vreugde was van korte duur. Hebbelinck krulde een vrije trap mooi over de muur en zag de bal via de onderkant van de deklat in doel gaan, 1-1 na 33’. OLSA trok zich op aan de gelijkmaker en knokte zich in de wedstrijd. Voor de rust resulteerde dat in een tweede treffer toen Haezebroeck een vrije trap van Hebbelinck in doel verlengde. 2-1 na 44’.

Kort na de rust besloot Lkoutbi op aangeven van Haezebroeck net naast. De bezoekende tegenprik kende meer succes toen Misiatu een voorzet van Robaeys binnenschoof, 2-2 na 55. Binnen de twee minuten zag OLSA de voorsprong omgebogen in een achterstand. Sahuke rolde de rechterflank op en schilderde de bal op het hoofd van G. Loisel die zijn ploeg 2-3 voor bracht. OLSA zakte weg, trainer Huysveld trachtte het tij te keren met een dubbele wissel. Kabanda en Kenneth Van Den Berghe kwamen in voor Pauwels en Van Den Bossche. Bij de thuisploeg liep het voor geen meter, het was Westhoek die nog wat meer zout in de wonde strooide toen Sucaet met een prachtig getrapte vrijschop in de kruising de 2-4 eindstand vastlegde.

Komend weekend trekt OLSA op bezoek bij Gullegem.