Zottegemnaar Lucas Lievens opnieuw Belgisch kampioen op de 2000 m steeple

Lucas Lievens van Zottegem Atletiek kroonde zich afgelopen weekend in Kessel-Lo opnieuw tot Belgisch kampioen op de 2000 meter steeple.

Lucas liep een zeer attente wedstrijd en controleerde zijn belagers van meet af aan. Met vier bleven ze strijden tot het ingaan van die laatste ronde, en de nog 4 af te leggen steeplebalken die moesten genomen worden. Op 300 van het einde versnelde Tom en moest Lucas een klein gaatje laten, maar in de laatste bocht was de kloof reeds gedicht. Bij de laatste waterbak had hij een meter voorsprong genomen door over de balk te springen, zonder deze aan te raken, de rest was een formaliteit. Het was alvast voor de vele aanwezige toeschouwers een grote en beklijvende finale,   om duimen en vingers van af te likken.

Lucas reageerde opgelucht en vooral blij “het was niet gemakkelijk, maar de voorbereidingen vooraf verliepen naar wens. Zo liep ik in Oudenaarde en Moeskroen en dat gaf mij het nodige zelfvertrouwen. Ik wil ook nog een woord van dank richten tot mijn   peter, die trainer is bij Zottegem Atletiek en mijn ouders die dag in en uit begaan zijn met atletiek. Het is een vereniging, die volop bloeit en waarbij ik ook het geluk heb die KONINKLIJKE Titel die ons toebedeeld zal worden in 2019, te mogen vieren.   Het is er leuk vertoeven en men hoort vast en zeker ook nog van het opkomend talent, dat ook nog hun opwachting maakt. Nu ga ik eerst nog een beetje genieten en dan wenkt het veldlopen waar ik uiteraard met evenveel plezier de spikes aantrek en hoop het PK te mogen winnen die ons ook toevertrouwd werd op de festival weide van Rock Zottegem en dit op de datum van zondag 13 januari 2019. Ik zou zeggen supporters op post, want dit word ook een groot event.”

Wens jij ook kennis te maken met het reilen en zeilen van Zottegem! Neem dan een kijkje op onze website www.Zottegem-atletiek.be of raadpleeg de Facebookpagina.