Popkoor ‘Sing Out Loud’ gaat op zondag 16/09 optreden in open lucht,… en zoekt nog enthousiaste zangers en zangeressen

Het Zottegemse popkoor, Sing Out Loud, zal zondag 16/09 om 16:45 een optreden geven in open lucht, bij het 1000m ² grote bloementapijt in Zottegem tijdens de apotheose van het Egmontjaar. Het koor staat onder leiding van muziekpedagoog Bert De Cock en is een project binnen vzw Muzikids. Het popkoor trad eerder dit jaar al op in de Lotto Arena in Antwerpen en zal daar in het voorjaar van 2019 terug optreden. Lees meer…

Video copyright : popkoor Sing Out Loud

In september 2012 startte muziekpedagoog Bert De Cock een nieuw project binnen vzw Muzikids, dat ook workshops en ateliers organiseert. Er werden vier zangeressen gezocht voor de opstart van een kersvers popkoor. Al snel begon het koor te groeien en ze moesten dan ook op zoek naar een grotere repetitieruimte. Sinds 2014 repeteren ze wekelijks in het ontmoetingscentrum van Leeuwergem. De repetities gaan door op zondagvoormiddag van 10 tot 12 uur.

Sing Out Loud bestaat uit een enthousiaste en getalenteerde groep zangeressen tussen 9 en 25 jaar. Het koor brengt een gevarieerde mix van meerstemmige pop-, film- en musicalmuziek. Bij aanvang van het huidige werkjaar bestond het koor uit 25 koorleden.

In 2015 stonden ze in de studio voor de opnames van hun cd “Stars”, t.v.v. het Kinderkankerfonds K.O.E.S.T.E.R.. In 2016 luisterden ze de opening van het vernieuwde Zottegemse stadscentrum op. In 2017 traden ze op met concertband Opus7 en met de Harmonie van Sint-Maria-Oudenhove en in 2018 mochten ze zelfs al optreden in de Lotto Arena in Antwerpen. In het voorjaar van 2019 zijn ze daar terug uitgenodigd.

Meer informatie : http://www.singoutloud.be/
social media : https://www.facebook.com/PopkoorSOL/