Eerste zege voor Brakel

FC Gullegem-K.OLSA Brakel 0-2.

Na het bekerduel van enkele weken geleden, toen Brakel aan het langste eind trok, stonden beide ploegen opnieuw tegenover elkaar. Bij OLSA was Delie opnieuw beschikbaar.

De bezoekers, nog steeds puntenloos, namen van bij het begin het heft in handen. Hebbelinck trapte naar de korte hoek, doelman Vanderschaeghe duwde in corner. Lkoutbi probeerde het van op afstand, de bal viel op het dak van het doel. Op het kwartier ging een kopbal, op aangeven van Lkoutbi, van Haezebroeck net naast de kruising. Ook Pauwels nam de thuisdoelman onder vuur, Vanderschaeghe redde met de vuisten. Net voor halfweg de eerste speelhelft stak de thuisploeg de neus aan het venster. Een scherp aangesneden hoekschop kon door Bayunga net niet in doel verlengd worden. Op het halfuur pareerde OLSA doelman Van Den Noortgaete knap een schot van Vancraeyveldt. Gullegem probeerde het nog met enkele voorzetten en vrije trappen, de OLSA defensie stond als een huis.

Ook na de rust namen de bezoekers de beste start. We waren nog geen vijf minuten ver toen Haezebroeck een vrije trap van Lkoutbi met het hoofd verlengde, de thuisdoelman kon de bal wegslaan. Delie stond echter goedgeplaatst en schoot de rebound binnen. 0-1 na 49’. Op het uur ging Hebbelinck door op snelheid, de thuiskeeper kreeg het schot onvoldoende onder controle maar haalde alsnog de bal uit de voeten van de goedgevolgde Delie. Iets na het uur slalomde Lkoutbi langs enkele thuisverdedigers, Simoens greep foutief in en de bal ging op de stip. Lkoutbi zelf nam plaats achter de bal en kon de score verdubbelen. 0-2 na 64’. Hebbelinck speelde de bal perfect in de loop van Haezebroeck, zijn schot vloog net naast de winkelhaak. De thuisploeg, tot dan onzichtbaar in de tweede helft, kreeg op korte tijd twee mogelijkheden. Eerst kopte Bayunga een voorzet Monteyne net naast en even later probeerde Monteyne het zelf, toen ging Van Den Noortgaete goed plat. OLSA controleerde het gebeuren, toch bleef het opletten voor een zeldzame tegenprik van de thuisploeg. Oppong kon de doorgebroken Ihou de bal ontfutselen en in de slotminuten pakte Van Den Noortgaete een kopbal van diezelfde Ihou. De stand bleef behouden en OLSA veegde de nul in de rangschikking van het bord.

Komend weekend ontvangt OLSA Menen.

R 18.