Eetfestijn Open-VLD Zottegem

Zottegem : Politieke bijeenkomsten trekken veel volk. Open-VLD Zottegem zet de relance verder.

Eetfestijn Open-VLD Zottegem

Afgelopen zondag kwam een recordaantal liberale aanhangers samen in de grote feestzaal aan de Bevegemse Vijvers. Volgende week is het de beurt aan de vlaams nationalisten van de N-VA.

Het is van 1982 geleden dat Open-VLD Zottegem nog eens m éér dan 1000 maaltijden aan de man bracht tijdens een eetfestijn, zo zegt een tevreden voorzitter Lode Bruneel. Dat is een verdubbeling op amper twee jaar tijd. Volgende week komt de N-VA samen. Dat is die andere oppositiepartij, rond Matthias Diependaele, de partij die de vorige verkiezingen in Zottegem nipt de meeste burgers achter zich wist te verzamelen.

Ook de Zottegemse groenen van Heidi Schuddinck weten hoe ze een pak volk op de been kunnen brengen met vaak originele acties. Eerder dit jaar organiseerden ook al de besturende Socialisten van Kurt De Loor en de christendemocraten van de huidige burgemeester Jenne De Potter recordbrekende samenkomsten van aanhangers.

In Zottegem valt vandaag niet in te schatten wie de meeste kiezers achter zich zal verzamelen. Elke traditionele partij lijkt aan de andere gewaagd. Extremisme lijkt de Zottegemnaar nog vreemd.

De politiek scène leeft in Zottegem. Het worden de spannendste verkiezingen in vele decennia. Lees ook : Waarom zijn Zottegemse politici zo lief voor elkaar?

Websites : www.groenzottegem.be –  www.s-p-a.be/afdelingen/zottegemzottegem.n-va.bezottegem.cdenv.bewww.openvldzottegem.be