Benefiet na brand Sint-Franciscusschool  Velzeke – Leerlingen kunnen drie dagen niet naar school

De leerlingen van het Sint-Franciscusschool in Velzeke kunnen tot en met woensdag niet naar school na de zware brand van vorige week vrijdag.

De zware brand ontstond door gensters van een brandende haag in het tuin van het vlakbij gelegen psychiatrisch centrum Sint-Franciscus. Het dak en de benedenverdieping van het hoofd- en bijgebouw van de school werden compleet vernield. De school hoopt de benedenverdieping te kunnen houden. Gelukkig waren alle leerlingen al ge ëvacueerd toen de haag in brand was gevlogen, die ging gepaard met zeer veel rookontwikkeling. Vrijdag al werd heel wat materiaal via een mensenketting van buren, leerkrachten, directie en zelfs burgemeester Jenne De Potter de school uitgedragen.

Tijdens het weekend werden alle ouders persoonlijk opgebeld door de directie om te melden dat de leerlingen noodgedwongen thuis moesten blijven tot en met woensdag. De school kan rekenen op heel wat goodwill van de lokale gemeenschap. Zo bood het psychiatrisch centrum een ruimte voor de leerlingen aan en de stad Zottegem het ontmoetingscentrum van Velzeke. Er wordt ook gezocht naar containers om klassen in onder te brengen. De directie laat nog weten dat het een benefietavond zal organiseren.

 

Bron Het Nieuwsblad

Leerlingen mogen drie dagen niet naar school: “Ik belde elke ouder persoonlijk op om te vragen hoe hun kind het stelde”