Markant bezoekt Gents begijnhof

Dankzij Markant Oosterzele kan je op zondag 21 oktober een leuke uitstap maken naar het schitterende, volledig ommuurde, het Unesco werelderfgoed erkende begijnhof ‘OLV ter Hoye’ in de Lange Violettestraat in Gent. ‘Achter de gordijnen bij de begijnen’ dat moet u eens meegemaakt hebben. Een unieke ervaring. Een aanrader. (Reporter 17, foto’s DDL).

Als een waar stadje binnen de stad geeft het slechts stap voor stap zijn geheimen prijs. De begijntjes zijn er niet meer, maar hun huizen zijn zeer in trek en er wonen zelfs enkele bekende Vlamingen. ‘Achter de gordijnen bij de begijnen’ is een exclusief interactief Ghent-Autentic programma dat een bezoek aan het begijnhof combineert met
twee gezellige bezoekjes bij enkele begijnhofbewoonsters-kunstenaressen thuis. Uiteraard verken je ook de architectuur, de kunst en de geschiedenis die het charmante, verrassend grote begijnhof rijk is. Je kuiert door de doolhof van straatjes, over bleekweiden, langs kapellen en kerkjes. Het bezoek wordt afgesloten met een Balegems drankje en een Gentse lekkernij.
Deelnemen kost 25 euro (all-in), Markant leden en partners betalen 20 euro. Graag reserveren voor 27 september bij Marianne Bombeke, blondeel.bombeke@telenet.be. Betalen via rekening Markant Oosterzele BE93 8804 4487 3167.                 Reporter 17