Meyrem Almaci geeft in Merelbeke extra boost in laatste rechte lijn

14 oktober kan in heel Vlaanderen een Groene zondag worden. En in de laatste rechte lijn toert voorzitter Meyrem Almaci Vlaanderen rond in een elektrische bus om de laatste twijfelaars te overtuigen. Maandagochtend houdt ze halt aan het station van Merelbeke om mee actie te voeren om de continue verkeerschaos in de gemeente aan te pakken. Voor Groen Merelbeke is het duidelijk: er moet meer geïnvesteerd worden in openbaar vervoer. Alleen zo kan de huidige impasse opgelost worden. “Meer bussen, treinen en een tramverbinding naar Gent zijn de oplossing”, aldus lijsttrekker Stefaan Van Hecke.
Groenvoorzitster Meyrem Almaci is ervan overtuigd. Zondag 14 oktober kan een Groene zondag worden. Nog nooit kwamen er in heel Vlaanderen zo veel groene kandidaten en lijsten op, nog nooit kunnen zo veel groene kandidaten ook effectief verkozen worden. Daarom trekt Meyrem Almaci de week voor de verkiezingen rond in haar elektrische bus om alle lokale groepen een laatste boost te geven en hen nu al te bedanken voor hun inzet.

“Elke stem telt. We gaan nog elke dag van deur tot deur mensen overtuigen, want er staat veel op het spel. 14 oktober kan een keerpunt worden voor een menselijker, eerlijker en gezonder beleid. Maar dat kan enkel als Groen sterk genoeg is. Een groene, een verkeersveilige, een betaalbare buurt, dat is een gelukkige buurt. Dat is waar mensen het liefste wonen. Dat is voor ons de inzet van 14 oktober. Ook de manier waarop Groen aan politiek doet, slaat aan. We polariseren niet, we doen aan constructieve politiek. We brengen een positief en hoopvol verhaal.”

Meyrem Almaci, voorzitster Groen

Verkeer compleet vast in Merelbeke

Maandagochtend stopt ze met haar elektrische bus aan het station in Merelbeke, waar iedereen vooral een oplossing wil voor het verkeer dat zowat overal in de gemeente stil staat. Groen Merelbeke wil daarom vol inzetten op meer openbaar vervoer en meer ruimte voor de fietsers. Zodat mensen ook in Merelbeke een goed alternatief hebben en de wagen zonder problemen op de oprit kunnen laten. Maar dan moeten Vlaanderen en de NMBS en De Lijn wel volgen.

“Iedereen weet het: in Merelbeke sta je in de spits meer stil dan dat je rijdt. We moeten de Merelbekenaren warm krijgen om het openbaar vervoer te pakken, maar dan moet er wel geïnvesteerd worden in het aanbod. Concreet moeten er meer bussen komen, ook naar de deelgemeenten, die ook ’s avonds laat rijden. En ook een tramverbinding met Gent is een prioriteit. Daarnaast moeten we het treinaanbod uitbreiden met een extra ‘Dampoort-express’ tijdens de spits, tussen Gent en Brussel. Tenslotte moeten er Blue-bikes en voldoende fietsenstallingen komen aan het station. Daarvoor moeten we druk uitoefenen op NMBS en De Lijn. Ook zij moeten de noodzaak inzien.”

X