Jelle De Beule opent bibweek in Scheldewindeke

Jelle De Beule is de centrale gast op de openingsavond van de bibliotheekweek in Scheldewindeke. Op vrijdag 19 oktober vanaf 20 u interviewt Dirk Ghijs (Radio 2) Jelle De Beule. Het avondje wordt muzikaal opgefleurd door Spencer The Rover. (Reporter 17, foto’s DDL).

Het is een traditie van het gemeentebestuur en de Raad van Bestuur van de bibliotheek om tijdens de openingsavond van de bibweek sterk uit te pakken. Getuige de grote namen die de voorbije jaren de revue passeerden: Tom Van Dijck, Clara Cleymans, Pascale Platel, Fried’l Lesage, Frank Van der Linden, Freek Braeckman, Kamagurka, Jan Hautekiet, Adil El Arbi, Raf Walschaerts (Kommil foo) en vorig jaar Wannes Cappelle, het brein van de band ‘Het Zesde Metaal’.
Jelle De Beule komt praten over leven en werk. De Vlaamse cartoonist, comedy- en televisiemaker is van vele markten thuis. Hij is ook bekend van de comedygroep Neveneffecten. Hij werkt bij Productiehuis Woestijnvis. Hij werkte mee aan De Laatste Show, Het Geslacht De Pauw, Willy’s en Marjetten, Basta, Mag ik u Kussen? In 2012 doet hij met Woestijnvis de overstap naar VIER. Was onder andere te zien in De Ideale Wereld en het reisprogramma Is ‘t nog ver. Muzikale gast Spencer the Rover is geesteskind van Koen Renders, actief als toetsenman/bassist bij Buurman. Hij brengt prachtige albums uit met spitse, melancholische popmuziek, breed gerarangeerd met strijkers, blazers en spaarzame elektronica. In bib Scheldewindeke speelt hij solo met gitaar of piano.
De toegang bedraagt 5 euro. Vooraf inschrijven is noodzakelijk via 09 / 362 81 17, bibliotheek@oosterzele.be, www.biboosterzele.blogspot.com.               Reporter 17
X