Video en actie van Meldenaar gaat viraal

9/10/2018 – Oudenaarde/Melden – Een filmpje uit Oudenaarde, meer bepaald Melden gaat viraal. Een man steekt wederkerend de baan over met zijn fiets over het zebrapad aan de drukke Berchemweg (N8). De reden van deze ludieke actie is het besluit om dit zebrapad te verwijderen.

De video werd gepost op de pagina van Kaff ée Koppenberg. Wij namen contact op met uitbater Bert Bijls. “De Berchemweg is een drukke baan” verduidelijkt Bert “hoewel het hier in feite dorpskern is mogen wagens toch 70km/u rijden. Wij vonden dat het nuttige zebrapad ondermaats gesignaleerd was. Bestuurders merken te laat op dat er zich hier een oversteekplaats bevindt. Daarom kwam van ons, de buurtbewoners, de vraag om deze zone duidelijker zichtbaar te maken“.

Maar hierdoor werden slapende honden wakker gemaakt want  Het Agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen voorziet nog dit jaar de heraanleg van de Berchemweg.  Onder meer een asverschuiving moet de snelheid van het verkeer inperken. Autobussen van De Lijn stoppen op het wegdek en reizigers wachten op een verhoogd perron. Allemaal positief, maar waarom verdwijnt het zebrapad?  Volgens Bert Bijls zijn de buurtbewoners bij de opmaak van de plannen helemaal niet gehoord.

Er is hier een Chiro-lokaal in de buurt en er wordt geen alternatief voorzien voor het zebrapad. De buurtbewoners zijn niet te spreken over de gang van zaken en daarom doen we een oproep om voor aanstaande vrijdag nog 300 handtekeningen te kunnen verzamelen, enkel dan worden we gehoord” aldus Bert Bijls.

Buurtbewoner Marcel Debisschop heeft er alleszins voor gezorgd dat de actie opvalt. Marcel gaat deze week alle dagen van 17u tot 17u15 zijn oversteek wandelingetjes maken en liefst met sympathisanten. Daarom een warme oproep van de buurtbewoners van Melden: wie zin heeft om hen te steunen mag   gerust meedoen aan een kwartiertje straat oversteken en mee de petitie tekenen voor het behoud van het veilige en nuttige zebrapad.

X