Komt er een derde partij in het spel in Zottegem? Of eindelijk akkoord?

Ook gisteren bleven de lippen bij N-VA en CD&V in Zottegem stijf op elkaar. Een offici ële bevestiging van het akkoord kwam der dus nog steeds niet.

Het akkoord zou nog niet rond zijn omdat CD&V’ers Peter Vansintjan en Paul Lievens weigeren om te tekenen. Hierdoor telt de coalitie, die sowieso slechts een zeer nipte meerderheid heeft, niet de noodzakelijke helft van de stemmen in de gemeenteraad. Er zouden wel al N-VA- en CD&V-handtekeningen staan op de voordrachtsakte waardoor deze twee partijen in de praktijk al verplicht zijn om samen te werken. Verkozenen mogen bij wet immers geen twee keer een voordrachtsakte tekenen. Wat wel kan is dat er nog een derde partij in het spel komt. Groen, sp.a of Open VLD dus. Met enkele verkozen uit een van deze partijen zouden N-VA en CD&V (en die derde partij) een meerderheid in de gemeenteraad hebben en is die niet afhankelijk van de ontbrekende handtekeningen. Groen lijkt zijn bruggen te hebben opgeblazen en sp.a gaf gisteren aan in geen enkel gesprek betrokken te zijn geweest, dus als er al een derde partij in het spel zou komen zou dat wel eens Open VLD kunnen zijn. Geen van de betrokken lijsttrekkers was bereid tot enig commentaar.

Bron Het Nieuwsblad, lees meer via onderstaande link

Akkoord CD&V/NV-A blijft uit, komt derde partij in het spel?

X