Paleisrevolutie bij de N-VA Geraardsbergen aan de gang!

Met de jongste gemeenteraadsverkiezingen verloor de N-VA Geraardsbergen 3 van de 5 zetels en meer dan 1500 stemmen. Deze forse dreun kwam bij de achterban van de Vlaams-nationalisten hard aan. In gesprekken met enkele mandatarissen op de verkiezingsavond bleek dat de ontgoocheling over de gevoerde oppositie van de afgelopen jaren binnen de gemeenteraad erg groot was. Volgens enkele vooraanstaanden kwam de N-VA in de gemeenteraad heel zwak voor de dag en kon ze ook daarnaast het verschil niet maken, wat het grote verlies moet verklaren.

Gabri ël Schaut
Deze week wierpen Johan Piron – fractieleider in de gemeenteraad – en zijn vrouw Myrèse Sauvage – voorzitter van de afdeling – de handdoek in de ring. Ze nemen de volle verantwoordelijkheid voor het zware verlies. Johan Piron zal zich ook uit de gemeenteraad terugtrekken.

Gabri ël Schaut wordt waarnemend voorzitter van de afdeling in Geraardsbergen. Het huidige bestuur zal aangevuld worden met een aantal jonge mensen die op de lijst figureerden. Pas in maart volgend jaar komen er nieuwe bestuursverkiezingen. De partij zal zich in stilte bezinnen over haar positie en de te volgen strategie voor de komende jaren. Gabri ël Schaut stond met de jongste verkiezingen op de achtste plaats en behaalde 109 voorkeurstemmen.

Elmire Borremans
Ilse Roggeman – gemeenteraadslid voor de N-VA – onderstreept dat de partij het roer zal omgooien en – waar nodig – stevige oppositie zal voeren. Johan Piron wordt tot aan de installatie van de nieuwe gemeenteraad vervangen door Elmire Borremans, die met de jongste verkiezingen goed was voor 201 voorkeurstemmen, een verlies van 100 stuks in vergelijkingen met 2012. Binnen de partij is er momenteel niemand bereikbaar voor commentaar.

Julien Borremans

X