Witte rook in Zottegem!

Jenne De Potter en Matthias Diependaele bevestigen het coalitieakkoord dat op 15 oktober 2018 werd gesloten om samen Zottegem te besturen de komende 6 jaar.   De respectievelijke partijbesturen van CD&V en N-VA zetten hiervoor het licht op groen.

In andere woorden: de handtekeningen zijn gezet!

“Na verdere onderhandelingen en contacten zijn inhoudelijk een aantal belangrijke afspraken gemaakt voor de versterking van het beleid in Zottegem”, klink het in een persmededeling. “Beide partijen wil ambitieus verder werken aan een aantrekkelijk, levendig en proper Zottegem met een sterke dienstverlening, gezonde financi ën, voldoende aandacht voor de deelgemeenten en een sterk sociaal beleid. In de komende dagen en weken wordt verder gewerkt aan een allesomvattend en gedetailleerd bestuursakkoord en worden ook de schepenbevoegdheden toegewezen.    Beide partijen vullen 3 schepenmandaten in. Het burgemeesterschap zal worden gedeeld tussen Jenne De Potter die de eerste 3 jaar invult en Matthias Diependaele die de laatste 3 jaar voor zijn rekening neemt.   Ook het voorzitterschap van de gemeenteraad zal gedeeld worden.”

X