Winterverhaal : Live verslaggeving van een snelheidsrace met fatale afloop

Afbeelding : pixabay

Van onze reporter te plaatsen.

Dames en heren,

Welkom op de afspraak voor de eerste echte winterdag van het jaar.

De deelnemers staan in de startblokken. De zenuwen gieren want er staat veel op het spel. Nog even kijken ze naar mekaar en dan valt het startschot. Er is ook dit jaar een sterk bezet deelnemersveld. De eerste vermetele werpt zich naar beneden, gevolgd door een enorme massa drummende sportievelingen. Klein van gestalte op dit moment in de wedstrijd. Ze hebben nog niks te betekenen maar dat zal tijdens de race snel veranderen. De meesten beginnen al vorm te krijgen terwijl ze door de natte lucht klieven.

De dapperste dalers banen zich met doodsverachting een weg naar de kop van het peloton.

Al snel vallen de eerste slachtoffers tijdens talloze botsingen. In deze sport is alles toegelaten.

De regels zijn eenvoudig: alles is toegelaten.

Een deelnemer legt uit : Wie zich zo bol mogelijk maakt heeft minder last van de luchtweerstand. Verder is alles toegelaten. Je mag de tegenstander opvreten of er mee samenwerken. Uit de weg. Ik kom er aan. (lees verder)

Archiefafbeelding : Philippe Velghe, Vlaamse Ardennen

Live verslaggeving vanuit de lucht :

(Tip : Lees snel en ratelend, zoals een echte sportverslaggever dat doet.)

Daar zijn ze! Het gros van de atleten zit nog samengepakt in het peloton, vechtend voor elke centimeter terrein. Het is lastig om er met de camera bij te geraken. Dit is een spektakel waarbij alleen de sterksten kans maken op de overwinning. We zien hoe deelnemers onderweg tactische keuzes maken en zich uit de wind zetten. Hier en daar zien we samenwerking op gang komen. Er volgt een demarrage.

Enkele krachtpatsers hebben zich al naar voor geknokt. De snelheid begint steeds hoger te liggen, om van te duizelen. Hoe meer deze superatleten snelheid halen, hoe meer hun lichaam begint aan te zwellen. De temperatuur is ideaal voor de ultieme strijd, net onder het vriespunt.

Het doel is in zicht. Alle aandacht gaat naar die stip in de verte.

Om ter eerst aankomen is de ultieme droom. Twee atleten liggen nu duidelijk op kop. Het wordt een strijd tussen David en Goliath want één van hen is uitgegroeid toe een gigantische vlok terwijl de kleine atleet kiest voor een bevroren bolvormige houding.

Het wordt spannend. De vlok heeft zich kunnen binden met kleinere tegenstanders en wordt een serieuze uitdager terwijl de kleine krachtpatser zijn concurrenten onderweg opvreet en hard wordt als glas.

Beide atleten zijn nu ongeveer even zwaar maar daar komt een rukwind aanzetten die Goliath uit zijn koers waait. Die zet nu alle zeilen bij en richt zich op het doel, de Aarde.

David gooit zich vooruit en gaat voor de tactiek van de windklieving. Met een enorme snelheid schiet hij Goliath voorbij en giert naar beneden.

Redactie, over naar onze reporter op de grond.

Reporter op de grond : Ja, daar zie ik hem al komen. David gaat recht naar het doel, kijkt nog even op en weet dat de strijd gestreden is. Hij kan genieten van het laatste moment, bolt zich nog één keer op en knalt dan met volle kracht op het dak van mijn auto. Godvermiljaardeju! Een knoert van een bluts!

Daar komt Goliath aangedwarreld. Ik knijp hem tot moes, nog voor hij op mijn klak kan vallen. De winter is pas in het land en het hangt al mijn voeten uit.

De groeten van Sjarel Klak

Dit verhaal werd in de winter van 2015/2016 al gepubliceerd, vandaag in een aangepaste bewerking.

blog: sjarelklak.be

 

 

 

X