Flikker en flonker…. VAL OP IN HET DONKER!

Vandaag startte voor heel wat scholen de FLUO-week. Met het verkeersproject “Helm Op, Fluo Top”  i.s.m. VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) willen Vlaamse basisscholen het dragen van een fietshelm en fluokledij op een leuke en eenvoudige manier aanmoedigen.

Ook de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde hecht veel belang aan verkeersveiligheid. Daarom zal het verkeersthema voor de maand november in het teken staan van ‘zichtbaarheid in het verkeer‘!

Val op in het donker!

  • Een voetganger met donkere kledij is maar op 20 meter zichtbaar voor een chauffeur. Als voetganger moet je je daar heel goed van bewust zijn, zeker als je oversteekt in het donker of op de rijbaan stapt.
  • Een chauffeur die 50 km/u rijdt en plots een donker geklede voetganger opmerkt, kan onmogelijk nog op tijd stoppen, want hij heeft 26 meter nodig om zijn auto tot stilstand te brengen (in ideale omstandigheden op een droog wegdek).
  • Draag je lichtkleurige kledij in het donker, dan ben je zichtbaar vanop 50 meter.
  • Wie reflecterende kledij draagt is in het donker al zichtbaar op 150 meter! Dat maakt een heel groot verschil. Een auto die 120 km/u rijdt (heeft 102 meter nodig om tot stilstand te komen), kan dan zelfs nog tijdig stoppen als het nodig is!!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X