Drie keer goud voor Zottegemse atleten!

De atleten van Zottegem Atletiek zijn het seizoen met drie gouden medailles uitstekend gestart. Daarbovenop behaalden ze ook heel wat ereplaatsen.

In de atletieksport is begin november de traditionele start van het nieuwe atletiekseizoen en de start van de talrijke veldlopen in onze streek.   Voor de atleten van Zottegem Atletiek met stip aangeduid om mooie prestaties neer te zetten. Het trainerskorps van Zottegem Atletiek selecteert een aantal mooie veldlopen in de streek waaraan in clubverband wordt deelgenomen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd is dan ook het devies. De eerste wedstrijd op het programma was zondag ll. in Zwijnaarde. De veldloop van Zwijnaarde is gekend als een vlakke omloop, waar een snelle wedstrijd kan gelopen worden. Ondanks de fikse regenbuien van de week voordien, lag de omloop er uitstekend bij en dit kon de pret niet bederven. Om 12.25 u werd het startschot gegeven van de eerste reeks.

Bij de Kangoeroes  kwam Pauline Snoeck aan de start, haar eerste offici ële wedstrijd.

Bij de benjamins meisjes was het onmiddellijk prijs voor Zottegem Atletiek! Leonie Snoeck liep vorig jaar in haar eerste wedstrijd onmiddellijk naar een gouden medaille. Ze was zeer gebrand om de wedstrijd te lopen en terug vooraan te eindigen. Zij liep een zeer verstandige, beheerste wedstrijd en kon in de laatste meters de overwinning binnen halen. Een mooie start van het veldloopseizoen! In de jongste reeds van de benjamins jongens, startte Xander Van Impe. Hij behaalde een zeer mooie 6de  plek. In de zelfde reeks werd Juul Lerouge tiende.

Bij de pupillen meisjes van 2009 nam Silke Degheele en Cara Van De Velde deel. Silke behaalde een 11de  plek en Cara behaalde een mooie 26steplek. Ook in de tweede reeks van pupillen meisjes was ZA vertegenwoordigd. Romee liep in de wedstrijd van 1400 meter naar een 17de  plek. Ook voor de pupillen jongens was er een omloop van 1400 meter voorzien. Staf Lerouge werd 40ste. Bij de pupillen jongens van 2008 werd een ook een omloop van 1400 meter voorgeschoteld. Nathan De Vuyst werd 20ste.

Ondertussen zijn we reeds bij de miniemen beland. Zowel meisjes als jongens moesten een omloop van 1900 meter afleggen door de Zwijnaardse velden. Rani Pardaens werd 17de en Mona De Vuyst werd 18de. Ook bij de jongens miniemen was er een atleet van ZA van de partij. Levy Lafourte werd 11de.

Onder een mooie stralende zon startten de cadetten jongens. Onmiddellijk na de start werd een groep van een 8-tal atleten gevormd. Pardaens Rune zocht de aansluiting en behaalde als eerstejaars cadet een mooie 11 de plaats. De tweede ZA atleet in deze reeks was Tim Deplorez. Tim werd mooi 13de.

Bij de scholieren jongens stond geen maat op Lucas Lievens van ZA. De concurrentie probeerde tevergeefs met een snelle start het Lucas moeilijk te maken, maar de Zottegemse atleet bleef kalm en beheerst. Zonder enige inspanning liep hij naar de concurrenten toe en liet hen na 2000 meter ter plaatse trappelen. Lucas Lievens — de Provinciaal Kampioen Veldlopen — liep de 3840 meter in een tijd van 12min46sec. Lucas behaalde de tweede overwinning binnen voor Zottegem Atletiek.  In dezelfde reeds liep Tibo Verstockt naar een verdienstelijke 22ste  plaats.

Er was in Zwijnaarde ook een korte cross voorzien. Daarin konden juniores, seniores en masters hun beste beentje voorzetten op een afstand van 2900 meter. Wouter Verstockt werd 6de, Kristof De Borle 10de, Chaïm De Mulder 11de  en Geoffry Van De Velde 19de.

De juniores dames legden 4900 meter af. Laure Duprez viel vorig jaar net naast het podium, maar startte in het nieuwe veldloopseizoen zeer gemotiveerd. De derde overwinning van ZA was een feit.

Bij de masters dames was ZA vertegenwoordigd door Veronique Hersschens en zij behaalde een 11de  plek. De masters heren kregen 6840 meter voor de kiezen. Herman Van De Velde werd 15de, Danny Verstockt 20ste, Jurgen Verlinden 22ste, William Van Huffel 23ste, Dirk Pardaens 29ste  en Rudy Van Laethem 32ste.

Met drie overwinningen en tal van mooie prestatie, kan Zottegem Atletiek de concurrentie van de vele atletiekkernen dat Vlaanderen rijk is, te baas”, klink het tevreden bij het bestuur van  Zottegem Atletiek.

Volgende activiteiten

  • Nieuwjaarsreceptie in de eerste week van januari 2019.
  • Provinciaal Kampioenschap Veldlopen op zondag 13 januari 2019 te Zottegem-Bevegem.
  • Jubileumfeest 50-jaring bestaan op zaterdagavond 4 mei 2019 — Feestzaal Bevegemse Vijvers.
  • 39ste  Egmontloop op zaterdag 17 augustus 2019 op het Stedelijk Sportstadion te Zottegem
  • Jaarlijks Eetfestijn op zaterdagavond 19 en zondagmiddag 20 oktober 2019 in het Ontmoetingscentrum van Velzeke.

Meedoen?

Heb je interesse om aan atletiek te doen? De place-to-be is het Stedelijk Sportstadion te Zottegem op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag. Daar word je deskundig begeleid door de ZA-trainers die je met kennis van zaken alle takken van de atletieksport aanleren.

Voor meer informatie contacteer  www.zottegem-atletiek.be  of  za@val.be!

X