11 November vieringen in het Land van Rode

Het gedenken van zij die hun leven gaven voor de vrijheid van hun volk dateert dus niet van gisteren. Het doorloopt de hele geschiedenis en voor ons die vandaag genieten van de vrijheid en de waarden waarvoor anderen hebben gestreden, dikwijls op gevaar van hun eigen leven, is het een plicht dit te doen, want zij hebben dikwijls hun opdracht vervuld in de modder en het bloed.
Als er iemand sneuvelt in de strijd, wordt er geraakt aan een heel netwerk van relaties. Elk gelaat dat valt, verwijst naar zovele andere gezichten. Heel veel burgers en militairen zijn omgekomen in het geweld. De afschuwelijke ‘Groote Oorlog’

SONY DSC

De 11  novemberviering is ook in Merelbeke en deelgemeenten zoals Bottelare niet onopgemerkt voorbijgegaan.

 

 

 

Marcel Van de Kerckhove   geeft vlag door.

Marcel Van de Kerckhove   was één van de  pioniers  bij de Civiele Bescherming van  Bottelare  begin de jaren vijftig en net na de tweede wereldoorlog . Begin de jaren zestig is hij  lid geworden  van de Civiele bescherming in Merelbeke en was hij  er tevens 16 jaar voorzitter . 15 jaar geleden nam hij de vlag over van wijlen Chris Vanhecke die toen  verantwoordelijk was voor de Nationale Strijdersbond in Bottelare .Marcel is ondertussen  86 jaar oud  en vond  dat  naar aanleiding van de  herdenking “100 jaar WO 1 “  het geschikte  moment  was gekomen om zijn vlag over te dragen .Tijdens de 11 november viering in de kerk van Bottelare heeft hij onder het goedkeurend oog van  Burgemeester Filip Thienpont   zijn vlag officieel overgedragen aan  Filip de Meyer . Filip is 60 jaar,  wonende te  Bottelare en sinds zijn pensioen ook lid van NSB.