Bottelare Toneelgezelschap KNAB Bottelare brengt u dit jaar: De twaalf gezworenen

Toneelgezelschap KNAB Bottelare brengt u dit jaar ” De twaalf gezworenen” ten toneel in het jeugdcentrum van Merelbeke in een regie van Antony Boone op

vrijdag 16 nov, zaterdag 17   nov   om 20 uur

zondag 18 nov om 17 uur

donderdag 22 nov, vrijdag 23 nov en zaterdag 24 nov om 20 uur

tickets op       www.knabtoneel.be

Het verhaal:

We volgen de beraadslaging van een 12-koppige jury die moet beslissen over de schuld of onschuld van een zestienjarige jongen uit een achterbuurt. Hij staat terecht voor moord met voorbedachten rade op zijn vader. De bewijslast lijkt glashelder. De uitsluitend mannelijke jury moet unaniem stemmen. Twaalf mannen, twaalf verschillende karakters, elk met zijn eigen vooroordelen en persoonlijke angsten. Bij de eerste stemronde stemt één jurylid onschuldig en er ontspint zich een verhit debat over gelijk, over waarheid of twijfel. De gemoederen laaien hoog op, het ene na het andere jurylid begint te twijfelen.

We brengen deze klassieker van Reginald Rose in een sober decor, met veel beweging, met projectie. Als toeschouwer krijg je het gevoel dat je mee beslist over het lot van de jongen: de doodstraf of vrijspraak…?