Herzeelse computers krijgen nieuw leven in Kameroen

Het gemeentebestuur van Herzele kiest er al jaren voor om afgeschreven computers niet te recycleren maar ze te laten ophalen door South Cluster NGO om ze opnieuw te gebruiken.

Deze organisatie herstelt de computers, verwijdert alle data en brengt ze naar Afrika met één doel: tegen 2020 maar liefst 40.000 computers installeren in de middelbare scholen van Afrika. De laatste lading computers van het gemeentebestuur van Herzele wordt op dit moment gebruikt door de ODZA SECONDARY SCHOOL in Yaoundé, de hoofdstad van Kameroen. Hiermee zet Herzele zich in voor ontwikkelingssamenwerking en voor het klimaat. De digitale kloof wordt weggewerkt en computers hergebruiken blijkt 20 keer energie-efficiënter dan computers recycleren.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X