Merelbeke toneelgezelschap De Sally’s spelen: Sla niet met de deuren

Het toneelgezelschap De Sally’s brengen voor u een blijspel met als titel: “sla niet met de deuren”

Voor het 56ste toneelseizoen is , net zoals in het verleden, geopteerd voor een blijspel. Deze komedie van auteur, Michel Fermaud, in twee bedrijven, onder regie van Rudy De Laeter,   kreeg als boeiende titel : “   SLA NIET MET DE DEUREN ” .

De acteurs zijn:

Sally’tjes prelude:   Kasper en Sarah Vyncke

 Rolverdeling :

Johan Galle: Karel Verbiest , vader. – Karin Poriau: Margriet, vrouw van Karel

Kenneth Reynvoet: Tom, de zoon – Eline De Meester :Fientje, vriendin van Tom

Anneke D’Haene: Babette , dochter – Bonnie Haegens: Lena, dochter

C édric Ryckaert : Koen, de aanbidder van Lena – Viviane De Vogelaere : Oma

Sabine Van Moerkerke Aneschka:   dienstmeid   – Yentl Vanmeerhaeghe : Oude heer

Korte inhoud

“Wie zit er in de badkamer?” Dit is de openingsrepliek van de voorstelling. Met slaande deuren als gevolg. Het leven van elke dag in een doorsnee familie met adolescenten. In de familie die wij voor de schijnwerpers zetten leven drie generaties onder één dak. Misschien wel een vierde, maar die verstopt zich nog achter een mysterieuze glimlach. Je kunt het zich voorstellen. Ouders die doen of er niets aan de hand is en ouders die te sterk doordrammen. Bovendien wordt dikwijls over ouders gezegd: “Die oude zakken kunnen niet meer mee met hun tijd” en omgekeerd wordt over de jeugd gezegd dat het ondankbare wezens zijn die beter gebruik zouden maken van de wijze raad door ouders gegeven. Met deze zaken kampt de familie in het stuk en algauw zal blijken dat er ergere problemen zijn dan een bezette badkamer of het op tijd komen aan de ontbijttafel! Gelukkig is er nog de grootmoeder, die er weliswaar ook een “verborgen agenda” op na houdt, maar die daarnaast de enige is die een luisterend oor biedt aan de jongere generatie. Brengt dit de nodige compromissen op tafel? Zo niet wat gebeurt er dan…… Dan “SLAAT MEN MET DE DEUREN!!!!

Data en uren :

Prijzen:   € 9,00   voor volwassenen en kinderen.

Vrijdag            7  december               om 20.00 uur

Zaterdag        8 december               om 20.00 uur

Zondag            9 december               om 15.00 uur

Donderdag 13 december           om 20.00 uur

Vrijdag          14 december             om 20.00 uur

Zaterdag      15 december             om 20.00 uur

Reservaties vanaf zaterdag 10 november bij voorkeur via de website: www.desallys.be

Dan ontvangt   u een automatische bevestiging van uw reservatie via e-mail.

Telefonische reservaties via het GSM-nr.: 0493 59 80 01