Blije kindergezichtjes in Het Zoeteke

De Sint en Zwarte Piet werden in Het Zoeteke in Scheldewindeke heel hartelijk ontvangen. Ze waren zeer te spreken over het stijlvolle onthaal. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Bij hun aankomst in het station Scheldewindeke hadden de Sint en Zwarte Piet al veel bekijks. De Sint kon zich nadien in Het Zoeteke geen betere verwelkoming indenken. Carine Demeyer en Hugo Verstraeten hebben echt veel moeite gedaan om er een heel gezellig sinterklaasfeest van te maken. De Sint en Zwarte Piet genoten duidelijk van de vele blije kindergezichtjes. De Sint nam ruim de tijd om een praatje te maken met de enthousiaste kinderen, tekeningen in ontvangst te nemen en veel lekkers uit te delen in Het Zoeteke. Er vallen dit jaar ook prachtige prijzen te winnen. Opvallend, er viel geen schrik te bespeuren. Gelukkig maar. Dat hoeft niet. Er waren immers geen stoute kinderen in Het Zoeteke. Integendeel. En wat blijkt. Sint — Nikolaas is en blijft voor alle kinderen de enige echte authentieke grote kindervriend. De goedheilige man is nog lang niet uitgeteld. Ook in Scheldewindeke zal Sint — Nicolaas uit Myra (daar heeft hij gewoond) nooit het onderspit moeten delven. De kinderen konden ook deelnemen aan de gratis tombola. De trekking van de kinder- en de bezoekerstombola tijdens de opendeurdagen vindt plaats op zondag 18 november om 17 u 30.           Reporter 17