Oosterzeelse wandelclub zet je aan tot wandelen, leef langer, wandel!

De Oosterzeelse wandelclub WSV Land van Rhode vzw, die in januari 2019, zijn twee ëndertigste jaargang instapt, pakte op vrijdagavond 9 november in het Parochiecentrum in Balegem uit met een praatcaf é. Veel leden en sympathisanten kwamen afgezakt naar het Parochiecentrum. Het praatcaf é werd een mooi succes. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Je kon in het praatcaf é kennismaken met de Wandelsportvereniging Land van Rhode vzw die haar leden, kandidaat-leden, sympathisanten verwende met een heerlijke smaakvolle taart en koffie. En op de koop toe gratis. Tot groot jolijt van het bestuur van WSV Land van Rhode vzw hebben reeds veel leden hun lidmaatschap vernieuwd voor het nieuwe wandelseizoen 2019.
We bevelen je graag de Oosterzeelse wandelclub WSV Land van Rhode vzw aan. De Oosterzeelse wandelclub is een vereniging die na 31 jaar nog steeds springlevend is en nog altijd van aanpakken weet. Nieuwe leden en medewerkers zijn steeds welkom. Wie interesse heeft kan contact opnemen met voorzitter Erik Lievens, 0475 / 78 11 96, erik-lievens@skynet.be, of secretaresse Diana Scheirlinck, 0475 / 42 05 12, diana.scheirlinck@skynet.be. De Oosterzeelse wandelclub speelt in de regio een belangrijke rol. De club blijft verder bouwen aan zijn ijzersterke reputatie. Het succesverhaal   begint in 1987. De club telt momenteel meer dan 330 leden en organiseert op   jaarbasis elf of twaalf wandeltochten. Elke tocht zo’n duizend of meer wandelaars letterlijk en figuurlijk in goede banen leiden dat wordt ook in 2019 de nieuwe uitdaging.
Pioniers
De pioniers van de wandelclub voorzitter Erik Lievens, secretaresse Diana Scheirlinck, zijn vanaf het eerste uur tot op vandaag constant in de weer voor hun hartsclub en geesteskind Wandelsportvereniging Land van Rhode vzw. Ze weten zich gelukkig geruggensteund door bestuursleden Etienne De Neve, Kris Van Der Eecken, Kim Cattoir en Erna De Backer en een schare trouwe medewerkers. Je vult graag je tijd in op een aangename manier, dan ben je de geschikte kandidaat en ben je steeds welkom op de wandeltochten van WSV Land van Rhode vzw. De leden vormen een hechte familie, één grote familie. Wie graag lichaam en geest verwent, moet lid worden van de Oosterzeelse wandelclub. Recreatieve en leerrijke wandeltochten aanbieden, met een grote waarde, inspelen op het community-gevoel. Daar staat WSV Land van Rhode vzw voor. Het is telkens opnieuw genieten. Ver weg van de stress, het geestelijk welzijn tegemoet. Leef langer, wandel! Geregeld wandelen verlengt uw leven, en dat mag u gerust letterlijk nemen. Mensen die genoeg bewegen, hebben minder kans op overgewicht, hart- en vaatziekten of bepaalde vormen van kanker. Het is nooit te laat om met wandelen te beginnen. Wie wandelt, ondervindt het heilzame effect.
Pannenkoekentocht
                               
Op zaterdag 10 november organiseerde wandelclub WSV Land van Rhode vzw zijn 31 ste Pannenkoekentocht. Regen en wind, het kon — om precies te zijn – de 1.074 wandelaars niet deren, ze trokken de schoenen aan voor een tocht van 6, 10, 14, 18, 21 of 26 km. Verheugend, ook tal van niet-aangeslotenen kwamen afgezakt naar Balegem en ontdekten hoe leuk wandelen is, zelfs in miezerig weer. Traditiegetrouw werd door parcoursbouwer Etienne De Neve (de club is hem zeer dankbaar) een schitterend tocht uitgestippeld met veel mooie plekjes en bezienswaardigheden onderweg (Watermolen, Guillotinemolen, Windekemolen, kapel Issegem, zand- en steengroeve, vermaarde stokerij,…). Eens te meer bleek dat wandelen weldadig is voor het lichaam én de geest. En dan hebben we het nog niet gehad over het sociale aspect. Tijdens het wandelen leer je veel nieuwe mensen kennen. Na de wandeltocht kon je in het Parochiecentrum in Balegem genieten van heerlijke pannenkoeken, koffie, (streek)bieren, frisdranken tegen zeer democratische prijzen.                       Reporter 17