VRT-reeks wordt opgenomen in Art Deco villa Bruggenhoek Zottegem

VRT zal de Art Deco villa aan Bruggenhoek in Zottegem gebruiken voor een nieuwe fictiereeks.  

 In het voorjaar van 2019 zendt VRT op zondagavond de nieuwe reeks ‘Over Water’ uit. Die 10-delige fictiereeks werd geschreven door Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda en wordt deels opgenomen in de Zottegemse art deco villa aan Bruggenhoek. Schepen van Citymarketing, Kurt De Loor, is tevreden dat de villa in Zottegem het toneel wordt van de nieuwe reeks. “De prachtige art deco villa aan de Bruggenhoek is echt een pareltje en dat heeft productiehuis Panenka blijkbaar ook begrepen. De opnames zullen in totaal vier dagen duren. Ik kijk echt al uit naar het resultaat.”  

‘Over Water’, dat is de nieuwe tiendelige fictiereeks die in het voorjaar van 2019 op zondagavond op E én zal worden uitgezonden. De reeks werd geschreven door Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda en de productie is in handen van Panenka, het productiehuis dat Tom Lenaerts enige tijd terug oprichtte samen met Kato Maes. De hedendaagse reeks speelt zich af in de haven van Antwerpen en vertelt het verhaal van een gewezen televisiester ‘John Beckers’ die aan de slag gaat in de haven bij de firma van zijn schoonvader. Gaandeweg leert hij het reilen en zeilen, de schoonheid, de achterpoortjes, maar zeker ook de ‘code’ van de haven kennen.”

“Naast de haven van Antwerpen is ook Zottegem het d écor van de nieuwe reeks. Een hele eer voor onze stad en prachtige citymarketing,” laat Kurt De Loor weten. “Eind november zakt het productiehuis Panenka met een 35-koppige filmcrew af naar Zottegem om te filmen in de prachtige art deco villa aan Bruggenhoek. De opnames in de villa zullen 4 dagen in beslag nemen. Het zijn niet de minste acteurs die afzakken naar Zottegem. De hoofdcast van ‘Over Water’ bestaat oa. Tom Dewispelaere, Tom Van Dyck, Natali Broods, Ruth Becquaert, Kevin Janssens en Jeroen Perceval. Muziek voor de reeks wordt oa. verzorgd door de jonge muzikale sensatie Tamino.”

Kurt De Loor: “Eerder was Zottegem al het d écor voor de VTM-reeks rond de Bende van Jan De Lichte dat in wereldpremière ging op de 45ste editie van het Film Fest van Gent vorige maand. Ook het Zottegems vredegerecht in de Grotenbergestraat was enige tijd terug d écor voor de dertiendelige VRT-reeks ‘Nieuw Texas’. De grote Vlaamse productiehuizen weten Zottegem dus duidelijk te vinden in hun zoektocht naar unieke filmlocaties.”