Sonorosa gaat de Spaanse toer op

Als huis van vertrouwen, vol vernieuwing en aangename verrassingen, biedt De Kluize u graag,   in coproductie met SAMWD, CC Zoetegem, op zondag 25 november om 11 u in de theaterzaal De Kluize in Scheldewindeke, het Apero Klassiek concert El Caf é aan. Sonorosa neemt je mee in de Spaanse sfeer. (Reporter 17, foto Danny De Lobelle).

Celine Debacquer, Liesbeth Peelman en Jenna Vergeynst vormen het kamermuziekensemble Sonorosa. Dit jong vocaal/instrumentaal trio bestaat uit een kleurrijke bezetting: sopraan, fluit en harp. Sonorosa verwijst naar sonos (klank), sonoro (zoetvloeiend), amorosa (teder). Het ensemble is continu op zoek naar repertoire waarbij het diverse kleurenpalet in verschillende muzikale werelden en eigen argumenten naar voren komen. Sonorosa legt een duidelijke focus in dit concertprogramma. Zo wordt de luisteraar meegenomen in een Spaande sfeer en vertelling. Voor het concert El Caf é heeft het trio een greep gedaan in het Spaanstalige volkse repertoire. Zo zacht en ontroerend als de muziek van Alb éniz en Villa — Lobos, zo heerlijk opzwepend is de immer geliefde tango van Piazzolla. De minder bekende muziek van Golijov wordt gecombineerd met parels uit de Spaanse barok en renaissance. Dit concert is ideaal voor de reizende luisteraar. Warm aanbevolen.
Tickets kosten 6 en 10 euro en zijn verkrijgbaar in GC De Kluize, Sportstraat 3 Scheldewindeke, 09 / 363 83 30, reservaties@oosterzele.be.           Reporter 17