Vice-wereldkampioenen WK voor Bakkers terug in Zottegem

Bakkers Bart Schelstraete en Joran Defossez van Bakkerij Sint-Anna in Zottegem zijn sinds gisteren terug van hun avontuur in China waar ze zilver behaalden op het WK voor Bakkers.

De twee zijn uiteraard bijzonder fier op hun onverhoopte zilveren medaille met de Belgische nationale ploeg. “We hebben hiervoor 9 maanden land al onze tijd opgeofferd”, laten ze geen twijfel bestaan over hun krachttoer. “Net na de wedstrijd, na liefst 11 uren aan een stuk bakken, was het onmogelijk op te maken welke van de teams met de prijzen zou gaan lopen. De kleinste details waren bepalend. Om jullie een idee te geven, het verschil tussen plaats 1 en plaats 5 bedroeg slechts 5 punten op een totaal van 700. We  zijn uiteraard zeer trots om uiteindelijk als enige Europees land op het podium te staan.”

“Het was een groot avontuur daar in China”, geven  Bart  en  Joran  nog mee. “Zo was het al een wedstrijd op zich om onze grondstoffen en materiaal in het land te krijgen. Een van de Amerikaanse juryleden werd de toegang tot het land zelfs ontzegd. Gelukkig kon hij vervangen worden. We willen bij deze al onze supporters bedanken en uiteraard ook onze coaches Frank en Guido. En zeker ook  Aspirant Baker, de Belgische organisatie die ons door dit avontuur heeft geloodst.”