Stand-up comedian Henk Rijckaert komt uit zijn koterij

Op donderdag 22 november om 20 u komt stand-up comedian Henk Rijckaert uit zijn kot, stapt hij het podium op in de knusse theaterzaal van GC De Kluize in Scheldewindeke en vertelt hij wat hij geleerd heeft. Over uitvinden en maken, over oplossingen bedenken, over de kracht van uw eigen handen, over prutsen en proberen, over bijna uw vinger afzagen, en over brandwonden verzorgen. Lachen, brullen, gieren. (Reporter 17, foto Danny De Lobelle)

Wanneer was de laatste keer dat u iets gemaakt hebt? Niet per se iets gebouwd van niets tot iets, maar iets dat kapot was, weer gefixt. Gemaakt. Kunnen we dat nog? Zijn we allemaal collectief onhandig geworden? Of geven we het gewoon van tevoren al op? Want dingen repareren is tijdverspilling! Alle tijd die je daaraan verliest kan een mens beter aan iets anders spenderen. Aan nieuwe dingen kopen, bijvoorbeeld, die sowieso ooit ook weer kapot gaan. Vroeger was het anders. Als de auto kapot was, dan deden we de motorkap open en draaiden we aan een paar vijzen. Als de TV storing gaf, dan werd dat hersteld met een flinke tik. Iedereen van het gezin wist waar hij moest kloppen.
Zet donderdagavond uw veiligheidsbril op en leer opnieuw waar u moet kloppen, als er een storing is. Henk Rijckaert is een maker. Hij maakt dingen. Meestal comedy van de bovenste plank, soms televisie, en voor de rest heel veel in zijn kot. Daarvan geeft hij wekelijks verslag via zijn YouTube kanaal ‘Koterij’.
Tickets kosten 8, 9, 10, 11 en 12 euro en zijn verkrijgbaar in GC De Kluize, Sportstraat 3 Scheldewindeke, reservaties@oosterzele.be, 09 / 363 83 30.     Reporter 17