Ivo Steyaert uit Landskouter is Belgisch kampioen Barefoot running.

De Bear trailrun is een loopwedstrijd in de Belgische Voerstreek, meer bepaald in ‘s-Gravenvoeren. Deze wedstrijd werd betwist op een parcours dat ongeveer 90% offroad is.
De atleten konden kiezen uit verschillende afstanden nl 100km, 58km, 39km en 16km.
Naast de ‘gewone’ trailruns werd diezelfde dag ook het Belgisch en het Nederlands kampioenschap barefoot/blootsvoets trailrunning georganiseerd. Hier konden de Barefoot runners kiezen voor de korte afstand, nl. 16km, of kon men ook strijden voor de Belgische en Nederlandse titel Bare Foot op de lange afstand van 39 km. Deelnemers mochten enkel deelnemen zonder schoenen of met bepaalde minimalistische schoenen. Dat zijn schoenen met een zo dun mogelijke zool, die het gevoel van blootsvoets lopen zo dicht mogelijk probeert te benaderen, maar die de voeten toch een minimale bescherming bieden. Landskouternaar Ivo Steyaert kroonde zich op de lange afstand over 39 km tot Belgisch kampioen. Een titel die Ivo meer dan verdiend in de wacht sleepte want hij liet de tegenstand ruim achter zich. Steyaert was niet aan zijn proefstuk toe want in 2017 eindigde hij al eens tweede. Eerder deed hij ook al eens mee aan ultra trailrun van 250 km door de Ardennen. Ook hier zegevierde de ultraloper wat er op wijst dat ze in Landskouter met Ivo een topper gehuisvest hebben. Steyaert is nu al terug volop aan het trainen voor zijn volgende ultralopen die nog op zijn programma staan. En de beer uit Landskouter kennende zal hij opnieuw volop voor de opperste bekroning gaan. (Erwin De Clercq)