Bib Scheldewindeke blaast ‘Het Groot Dictee’ nieuw leven in

Op vrijdag 7 december 2018 doet bib Scheldewindeke mee met ‘Het Groot Dictee Heruitgevonden’, een initiatief van bibliotheek Mechelen. Het gaat hier om een veel speelsere en gemakkelijkere versie van ‘Het Groot Dictee’ dat vroeger werd uitgezonden op televisie. Het wordt gespeeld in meer dan 60 bibliotheken. En bib Scheldewindeke, we kennen het dynamisch team als geen ander, sprong maar al te graag op de kar en doet met veel plezier mee. (Reporter 17, foto’s BIB).

De Mechelse bib vond het spijtig dat het ‘Groot Dictee der Nederlandse taal’ in 2016 ophield te bestaan. De Mechelse bib zocht naar een nieuwe formule. En zie met succes, de eerste editie werd een voltreffer. En nu, zijn meer dan 60 bibliotheken het initiatief genegen. Op vrijdag 7 december om 20 u precies wordt in al die bibliotheken hetzelfde taalspel gespeeld, met exact dezelfde tekst. Het gaat niet alleen om correct spellen. In plaats van abracadabra staan taalplezier en creativiteit centraal. Om te winnen heb je fantasie en taalvaardigheid nodig en omdat het aan het eind heel spannend wordt, spelen ook de zenuwen een rol. Alles draait om een grappige tekst, geschreven door de jonge auteur Ans De Bremme. Voorlezer in bib Scheldewindeke is Annelies Verbeke. De presentator van dienst: Dirk Haenebalcke.

Snel wezen, het aantal plaatsen is beperkt. Vooraf inschrijven is een must, het kan online via biboosterzele.blogspot.com, bibliotheek@oosterzele.be, 09 / 362 81 17.