Uniek optreden van de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen

Op 20 december gaat om 20.00u in het Arjaantheater   het benefietconcert met de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen door. De opbrengst van dit gebeuren gaat integraal naar het Rode Kruis afdeling Geraardsbergen —   Lierde. De organisatie van dit unieke concert ligt opnieuw in de handen CC De Abdij ism Patrick De Smet , Artistiek Directeur van de Muziekkapellen en concertcoördinator Jimmy Godaert.

 Sinds de oprichting in 1832 als particuliere muziekkapel van de Koning, heeft de Koninklijke muziekkapel van de Gidsen de internationale faam van een groot harmonieorkest en een cavalerie-trompetterkorps. De 84 streng geselecteerde musici, allen titularis van verschillende eerste prijzen van onze Koninklijke Conservatoria, en een trompetterkorps van 19 trompetters zullen op 20 december onder leiding van dirigent Commandant kapelmeester Yves Segers het beste van zichzelf geven.

 Na zijn humaniora, studeerde Yves Segers gedurende 10 jaar aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en behaalde maar liefst vier diploma’s, waaronder de Master diploma’s voor dwarsfluit, voor Hafabra-directie en voor symfonische orkestdirectie.

 Als dirigent volgde hij les bij grootmeesters zoals Norbert Nozy, Lucas Vis, Bart Bouckaert en Silveer Van den Broeck. Sinds maart 2008 staat Yves als chef-dirigent aan het hoofd van de gerenommeerde Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, nadat hij van 2006 tot 2008 als enige met brio voor alle audities en stages slaagde. Sinds 2013 geeft hij les aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

 Als soliste werd voor dit gebeuren geopteerd voor niemand minder dan sporaan Emilie De Voght . Emilie begon haar muzikale carrière op zevenjarige leeftijd aan de Muziekacademie van Asse. Na gitaar en viool begon ze zanglessen te nemen bij Frederik Meireson en Paula Vansteenkiste en behaalde hierbij een grootste onderscheiding. Ze volgde masterclasses met Montserrat Caball é, Udo Reinemann, Jard van Nes, Alexander Oliver en Axel Everaert.  

“Emilie mocht dit jaar samen met de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen voor koning Filip I van Belgi ë het paleisconcert nav de herdenking van de Grote Oorlog op 11 november verzorgen.” zegt concertcoördinator Jimmy Godaert “Het staat als en paal boven water dat het concert met zo’n bezetting er één van superieur niveau gaat worden. Voor wie er wil bijzijn is vlug een ticket kopen de boodschap want de zaal is al voor 2/3 volgeboekt.”

 ‘‘We zijn bijzonder verheugd dat de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen op 20 december te gast is in Geraardsbergen. Het wordt een onvergetelijke avond met een uniek concert ! ‘’ besluit schepen van cultuur Kristin Vangeyte.