9 op 12 voor Brakel na nipte zege

K.OLSA Brakel-Eppegem 1-0.

De thuisploeg kon opnieuw rekenen op Hebbelinck en Kabanda. Ook de langdurig gekwetsten Delie en Lkoutbi stonden, als invallers, op het wedstrijdblad.

Al na een paar minuten kwam de thuisploeg dicht bij de openingstreffer. Kabanda pakte uit met een rush op recht en bracht de bal voor doel, de schuiver van De Haspe ging over de dwarsligger. De bezoekers dienden van antwoord. Vercammen nam een voorzet van Breughelmans in één tijd op de slof, Van Den Noortgaete bracht redding. Het spelpeil zakte, veel meer dan wat middenveldspel werd er niet op de grasmat gelegd. Kort voor de pauze kwam OLSA op voorsprong. Haezebroeck lanceerde Hebbelinck die op zijn beurt Van Den Bossche bediende, de Brakelse youngster nam de bal mooi aan schoot die over de grond tegen de netten. 1-0 na 40’. In de slotseconden van de eerste speelhelft kopte Ringoot een hoekschop maar net naast.

Ook na de koffie nam de thuisploeg het heft in handen. De Haspe, aangespeeld door Hebbelinck, nam tot tweemaal toe de bezoekende doelman onder vuur, Leemans bracht telkens redding. Nog voor het uur stuurde Ken Van Den Berghe De Haspe de diepte in, Leemans verkleinde goed de hoek en hield opnieuw zijn ploeg overeind. OLSA deemsterde wat weg, Eppegem voerde de druk op. Meer dan wat slechtgerichte pogingen bracht dat niet op, de thuisploeg hield stand. Toen Bogaert het van op afstand probeerde kreeg Leemans de bal niet onder controle, Hebbelinck was goed gevolgd maar ook de bezoekende doelman was bij de pinken. Bij Brakel kregen Delie en Lkoutbi nog wat speelminuten. Brakel ontsnapte in de slotminuut nog aan de gelijkmaker toen Rijmenams een afvallende bal in één tijd op doel trapte, het leer zoefde centimeters over.

Komende zaterdag staat d é streekderby op het menu. KSK Ronse-K.OLSA Brakel, aanvang 20h.

R 18.