Sportraad Ninove

De laureaten van de Ninofse Sportkrasjel 2018 zijn bekend

Sportraad Ninove

Op zaterdag 24 november 2018 mochten terug heel wat Ninoofse sportievelingen de revue passeren op de jaarlijkse “Sportkrasjel”. De voorbije jaren was al gebleken dat deze formule aanslaat bij het sportpubliek en dus kwamen vele sportlui en sympathisanten samen in de gezellige cafetaria “Sportkaffee Time-out” van de sporthal ‘t Sportstekske.

In zijn openingsspeech besteedde de voorzitter van de sportraad, dhr. Kris Engels, vooral aandacht aan het belang van de goede werking van de Sportraad en de vlotte samenwerking met de Schepen van sport en de sportdienst. Een samenwerking die ertoe leidt dat zij heel wat steun kunnen bieden aan de verschillende sportverenigingen en dit op vele vlakken. Hij uitte dan ook de wens dat dit in de komende legislatuur op deze wijze kan verder gezet worden want, zo benadrukte dhr. Engels “de taak van de Sportraad is nog lang niet volbracht.”

Ook sportjournalist Tom Vandenbulcke was terug van de partij. Zijn professionele aanpak was voor het verloop van de avond zeker een meerwaarde. Niet alleen kent Tom zijn job door en door, hij was ook zeer goed voorbereid en had voor alle kandidaat-laureaten de gepaste vragen klaar. Ondertussen herkent elke Ninovieter de stem van Tom als presentator van het sportprogramma Sporza op Radio 1. Tom beleeft duidelijk ook heel veel plezier aan de presentatie van de “Sportkrasjel”. We zijn dan ook zeer blij dat hij ondertussen een vaste waarde is geworden op deze jaarlijkse huldigingsavond.

Huldiging Laurens De Plus (wereldkampioen ploegentijdrijden)

De mooie potloodtekening van de hand van David Van Der Smissen werd dit jaar overhandigd aan “Flandrien: Peter van Petegem (de Zwarten van Brakel) voor het afsluiten van zijn schitterende actieve carrière. Het geanimeerde interview tussen Tom, Peter en Laurens kon iedereen boeien.

Mocht Tom het geheel aan elkaar praten, Lampadeir stond in voor de muzikale tussendoortjes.

De uitreiking van de trofee ën:

  • Recreatief sportlaureaat: Frank Van De Mergel van karateclub Hiryu
  • Jeugdsportlaureaat individueel: Myrthe Van Der Borght van atletiekclub Vlierzele Sportief
  • Jeugdsportlaureaat ploeg: tennisclub Sint Kristoffel
  • Sportlaureaat individueel: Yves Herregodts van atletiekclub Vita Ninove
  • Sportlaureaat ploeg: tafeltennisclub TTC Ninove
  • Vrijwilligers van het jaar: Jurgen Van Vreckem (karateclub Kachi) en Marcel Van Laethem (atletiekclub Vita Ninove)
  • Administratief laureaat: Luc De Jonge van BBC United Ninove
  • Beste organisatie: karateclub Kachi won een Sportkrasjel voor de organisatie van de Maitoshi Trophy 2018
  • Lifetime Achievement Award: Peter Van Petegem
X