EVA Oosterzele, Velt Land van Rhode en Natuurpunt Oosterzele zij aan zij naar Brussel voor een ambitieus klimaatbeleid

Op zondag 2 december, op de eerste dag van de klimaattop in Polen, vindt in Brussel de grote klimaatmars “claim the climate” plaats. Met wat de GROOTSTE KLIMAATMOBILISATIE OOIT in Belgi ë moet worden, wordt aan de beleidsmakers een ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatbeleid gevraagd.

Wat staat er op het programma? Vanaf 12u nemen we met z’n allen de straten tussen het Noordstation en het Jubelpark in. Het wordt een levendige mars vol klimaat-animatie, ook voor de allerjongsten. Tenslotte wordt het Jubelpark het schouwtoneel van een klimaatperformance om u tegen te zeggen.

Ook in Oosterzele wordt gemobiliseerd: EVA Oosterzele, Velt Land van Rhode en Natuurpunt Oosterzele trekken samen naar Brussel om, elk vanuit hun achtergrond, deze eis kracht bij te zetten.

Laat alle politici horen dat klimaat geen bijzaak is en sluit je bij ons aan! We vertrekken met de trein van 11u41 van Zottegem naar Brussel Noord.   Vanuit Oosterzele kom je makkelijk met de trein tot in Zottegem: vertrek in Moortsele om 11u23, om 11u26 in Scheldewindeke en om 11u29 in Balegem-Dorp.

Meer info en inschrijven op http://climate-express.be/claim-the-climate/. BOS+ plant voor elke deelnemer 1 m ² nieuw bos.