Vlaams Belang Brakel deelde soep uit – tegen armoede

Vlaams solidair Brakel doet een warme oproep
Onder de slogan ‘Armoede bestaat ook bij ons’ deelden onze militanten van het Vlaams Belang-Brakel woensdag jl. gratis soep uit. Deze actie kadert door de toenemende (verdoken) armoede ook in Brakel.
Veronique Lenvain zegt “dat zowat 1 op 7 mensen in ons land met minder dan 966 euro netto per maand moet rondkomen en deze mensen leven daarmee onder de armoedegrens”.
Treffend is dat naast de import van armoede (via migratie), die goed is voor zowat de helft van de uitkeringen, ook heel wat van onze mensen zoals ouderen en alleenstaande ouders bevinden zich in schrijnende armoede.
Armoede bestaat ook bij ons! Veronique Lenvain benadrukt dat armoede voor heel wat Brakelaars helemaal geen ver-van-mijn-bed-show is, maar harde realiteit. “We moeten spoedig werk maken van een concreet armoedeplan. Naast de dringende nood aan resultaten op het terrein, moet er een gefundeerde visie worden ontwikkeld voor de komende jaren. Blijven we het OCMW van de wereld of kiezen we voor onze eigen gemeenschap? De combinatie van beiden zal nooit lukken.
Met deze actie doe ik een warme oproep: Kent u gevallen van armoede of mensen die zich eenzaam voelen in Brakel breng hen in contact met ons.
Wie voeding heeft waarvan de houdbaarheidsdatum nog niet overschreden is en   in een ongeopende verpakking mag dit ons melden. Het gaat dan liefst om: babyvoeding en verzorgingsproducten zoals zeep, tandpasta, enz.
Laat het ons weten en wij doen al het nodige. Discretie gegarandeerd.”

Info: veronique.lenvain@gmail.com