Unieke opleiding bouwplaatsmachinist en wegenbouwmachinist in Atheneum Herzele

Het Atheneum Herzele gaf de voorbije weken de leerlingen bouwplaatsmachinist (5deen 6de  jaar) en wegenbouwmachinist (7de  jaar) de kans om unieke stages te volgens op de Zottegemse VDAB-site.

Slechts 3 scholen in Vlaanderen bieden deze bijzondere studierichting aan. Jaar na jaar ziet het Atheneum Herzele de leerlingaantallen in deze specifieke bouwrichtingen sterk toenemen. Dankzij de nauwe samenwerking met de VDAB krijgen alle leerlingen de kans om een professionele opleiding te volgen onder begeleiding van leerkrachten van de school én instructeurs van de VDAB. Na deze stageperiode behalen alle geslaagde leerlingen het attest van mini-graver en hydraulische machines en dat betekent een extra meerwaarde op de arbeidsmarkt.