Bouwbedrijf dekmantel voor gigantische cannabisplantage met 2.000 planten

De industri ële cannabisplantage die dinsdag werd ontdekt door de politie van de Zone Vlaamse Ardennen bevond zich in de industriezone langs de Clemmenstraat in Petegem a/d Schelde, deelgemeente van Wortegem Petegem bij Oudenaarde.

Het ging om een fabrieksloods waar vroeger een vleesverwerkend bedrijf gevestigd was. Na het failliet van dat bedrijf werd de loods verhuurd aan een Frans bouwbedrijf, maar volgens buurtbewoners was er van activiteiten in dat verband amper sprake. Wellicht was het bouwbedrijf niet meer dan een dekmantel. De politie viel de loods omstreeks 10u30 binnen met groots machtsvertoon en trof er 2.000 cannabisplanten aan in verschillende groeifases. Er werden tijdens de actie vier personen met de Frans nationaliteit gearresteerd: een man van 52 jaar oud, een vrouw van 47, hun zoon van 22 en diens vriendin van 19. Er werden ook 2 voertuigen in beslag genomen.