Melle, Anna De Baerdemaeker viert haar 106de verjaardag

In het woonzorgcentrum Kannunik Triest in Melle werd de 106de verjaardag gevierd van Anna De Baerdemaeker.

Anna werd geboren op 30 november 1912 in Waarschoot als oudste van acht kinderen. Ze volgde lagere school en is nadien tot aan haar 18de thuisgebleven om mee te helpen in het huishouden en mee te zorgen voor haar twee zussen en vijf broers. In 1942 belandde ze op haar 30ste in het psychiatrisch centrum Caritas in Melle. “Onterecht, maar het waren rare tijden en de geestelijke gezondheidszorg stond toen nog nergens”, klinkt het bij familie. Anna stelde zich in haar lot en zou uiteindelijk 75 jaar lang in Caritas wonen. Ze had er fijne contacten met medebewoners en personeel en ontpopte zich tot een talentvol schilder.
In 2016 besloot Caritas om haar ouderenafdeling te sluiten. De laatste tien bewoners, onder wie Anna, werden overgebracht naar rusthuizen in de regio. “Sinds 6 februari 2017 verblijft ze in woonzorgcentrum Kanunnik Triest. Haar 106de verjaardag werd gevierd met de bewoners, ook een afvaardiging van gemeente Melle kwamen haar feliciteren met Melle bons en een mand versnaperingen van de Koning Filip.