Jasper De Graeuwe en Simon De Vroe loodsen VGO naar 7 de seizoenzege

Jasper De Graeuwe (25’) en Simon De Vroe (73’) hebben Voorwaarts Gijzel Oosterzele naar de zevende seizoenzege geloodst. VGO boekte een verdiende overwinning en klimt naar de vierde plaats. De wil om te winnen was groot bij de VGO — spelers. Glunderende gezichten in Oosterzele. (Reporter 17, DDL).

:::Simon De Vroe (ex- KVV) legde de 2 — 0 mooi in doel

Er zit weer leven in Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Na de pijnlijke nederlaag thuis tegen Edeboys krabbelde VGO overeind. En hoe, met vier zeges op rij tegen Munkzwalm (0 — 1), Erembodegem (1 — 0), Kluisbergen Sp. ( 0 — 2) en Winnik ( 2 — 0). Alsjeblief, 12 op 12. Nul goals tegen. De trainersstaf Nico Van Den Bossche, Kenneth De Meester, Erwin De Deyn willen inzet, strijdlust zien. Dat eisen ze terecht van elke speler die op het veld staat, tot de allerlaatste seconde. Met karakter en enthousiasme is veel mogelijk. De sfeer zit goed, de spelers die na de wedstrijd schouder aan schouder een vreugdedans doen in de middencirkel en supporters komen groeten na de match, mooi toch. VGO voetbalde de beste kansen bij elkaar. Winnik kon nauwelijks dreigen. Opsteker is de vaststelling dat doelman Jan Taerwe het weinige werk dat hij kreeg met bravoure klaarde. Het bleef wel lang 1 — 0, maar na een prachtige assist van de hardwerkende Björn De Smet nam Simon De Vroe – een kwartier voor tijd – alle twijfels weg. Ook de sterke prestatie van de 22 jarige Lowie Pauwels viel op. Maar we loven hier ook het collectief. Gans het team verdient een pluim. Met vlagen zagen we van VGO goed voetbal. Belangrijkst was de zege én de vaststelling dat VGO in de aanval meer dreigender wordt. De zevende zege zal het vertrouwen een nog grotere boost geven. Gans de VGO — entourage is tevreden met de ontwikkeling de laatste weken. Je voelt het niveau week na week stijgen. Aanvallend loopt het ook al beter. Met 16 treffers na veertien wedstrijden is het scoringsprobleem daarmee nog niet helemaal van de baan, het blijft een aandachtspunt op de training.

Dank aan sponsors

Het bestuur van Voorwaarts Gijzel Oosterzele wil via De Beiaard nog maar eens de sponsors Splendens Schoonmaakfirma, Louis Delhaize Algemene Voeding, Slagerij Günther en Wendy, Caf é The Pub, Yvan de klusjesman, ING kantoor Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem van harte bedanken voor de sponsoring. De   U7, U9, U10, U13 spelen nu al in spiksplinternieuwe truitjes. Na nieuwjaar krijgen de U8 — met alweer veel dank aan Splendens Schoonmaakbedrijf — fonkelnieuwe shirtjes. Dankzij Taverne ‘t Molenhof, Brandhout De Ganck, Taverne Evora, Nikofoods, Caf é Central en Building Solutions & Maintenance (Herzele) steken de jeugdspelers in eigentijdse trainingspakken.

Voorwaarts Gijzel Oosterzele investeert ruim 150.000 euro in het nieuw voetbalcomplex. Na nieuwjaar wordt de gloednieuwe infrastructuur — incluis de hypermoderne kantine -in gebruik genomen. Heel chic. Het VGO bestuur dankt iedereen die de financiering mogelijk maakte. Kom dat zien op zondag 6 januari 2019. Noteer alvast: derby   VGO – KVV Windeke.

Het Jeugdbestuur doet een warme oproep. Nieuwe spelertjes vanaf 5 jaar zijn steeds welkom bij de club. Graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op met jeugdsecr.vgo@telenet.be. Men doet nu al extra oproep voor volgend voetbalseizoen, het Jeugdbestuur hoopt dat nieuwe spelers U15 zich aansluiten bij VGO. Het bestuur is ook op zoek naar een trainer om na nieuwjaar de U8 veel voetbalplezier te bezorgen. De geknipte job voor jou? Info: filip.fostier@telenet.be.             Reporter 17