Leerlingen Atheneum organiseren uitwisseling met leeftijdsgenoten uit Florenville

In het kader van hun GIP hebben de leerlingen van 6 secretariaat-talen een uitwisseling georganiseerd met leerlingen uit het Ardens stadje Florenville. De leerlingen uit Florenville trokken als eerste de taalgrens over richting de stad van onder andere Manneke Pis en de mattentaart. Onder begeleiding van hun leerkrachten, J. Klepper (Institut Saint-Anne, Florenville) en N. Thibaut (GO! Atheneum Geraardsbergen), leerden de leerlingen elkaar eerst beter kennen door zich voor te stellen in beide landstalen tijdens een heerlijk ontbijt. Daarna gaven de leerlingen van 6 secretariaat-talen aan hun Waalse collega’s een rondleiding op de campus. In de namiddag werden de leerlingen opgedeeld in groepjes van 4 om op verkenning te gaan in de stad; de leerlingen van het atheneum hadden immers een origineel stadsspel uitgewerkt. Na een lekkere mattentaart en enkele leuke foto’s stond nog een uurtje bowling op het programma. Rond 18.30 u namen de Waalse vrienden de trein naar huis. Het was een lange maar leerrijke dag voor alle leerlingen.
Dit avontuur is zeker nog niet ten einde: in mei is het aan de Geraardsbergse leerlingen van 6 secretariaat-talen om naar Florenville te gaan!