De Muizentrap verkrijgbaar op Balegemse grond

Sinds enkele dagen kan het boek ‘De muizentrap’ gekocht worden in het Alvo-filiaal in Balegem. Het boek is geschreven door Jan Van Den Bossche, een auteur met Balegemse roots.  Het boek werd op 15 februari 2018 gepubliceerd. Met recensies als ‘Heb gelachen en was verwonderd. Heb ik bij  veel van de zogenaamde literaire meesterwerken zelfs niet eens. Puik werk! Wanneer het vervolg?’ ijvert Jan naar meer bekendheid.  

Op zoek naar hoe en waarom zijn  Engelse motor hem op een emotionele roetsjbaan heeft kunnen brengen, ontbloot Jan Van Den Bossche de wortels van wat hem willens nillens aantrekt: oude motoren, avontuur, hemels geluk… Die wortels dijen ver uit, tot in zijn peutertijd. De Muizentrap is niet alleen een zoektocht naar zijn Balegemse puberteit, zijn Zottegemse zotte jeugd met de daarmee gepaard gaande al even bijzondere motoren en de vele kennissen en vrienden die hij er in binnen- en buitenland aan heeft overgehouden. Het is vooral een langdurige queeste waarbij de graal uiteindelijk wordt ontdekt tijdens een solotocht met een Triumph Trident waarop hij, behalve een rist bijzondere mensen, vooral zichzelf tegenkomt.