Plundertocht langs zes scholen in de Vlaamse Ardennen

Afgelopen weekend werden liefst zes scholen uit de Vlaamse Ardennen het slachtoffer van inbrekers.

Het gaat om 2geltje in Horebeke en de Vrije Basisschool Munkzwalm, Sint-Maria-Latem en Hundelgem in Zwalm  in de nacht van zaterdag op zondag en Vrije Basisschool De Vlinder (Velzeke) en Het Leeuwke (Leeuwergem) in Zottegem  in de nacht van zondag op maandag. Omdat de werkwijze telkens nagenoeg identiek was, lijkt om dezelfde daders te gaan. Telkens was de buit beperkt, niet meer dan een paar honderd euro, maar was er een veelvoud aan schade. Dure elektronische toestellen bleven onaangeroerd. De inbrekers waren enkel geïnteresseerd in geld. Bureaus en klaslokalen werden overhoop gehaald en buiten- en binnendeuren werden geforceerd. Sommige deuren werden brutaal ingetrapt. De technische recherche kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek.

Lees meer via onderstaande links

Weinig buit, veel schade: inbrekersbende heeft het op scholen gemunt en gaat wel erg brutaal te werk

Inbrekers houden plundertocht langs zes scholen