‘WERELDHOOFD’ op het Kerkplein van Ninove

‘De Sokkel’ is een mobiel kunstproject van de stad Ninove. Af en toe verhuizen we de sokkel naar een nieuwe plek. Bij elke verhuis plaatst een andere kunstenaar een nieuw beeld op de sokkel.

Ditmaal zorgt het Cura-Collectief voor De Sokkel. Het Cura-Collectief is een wisselend samenwerkingsverband dat sociaal-artistieke projecten gestalte geeft. Het collectief cre ëert met ruimtelijke constructies, geluiden en tekeningen een omgeving die de bezoeker uitnodigt tot verinnerlijking. Bart Bogaert, Els De Vuyst, Vincent Malstaf en Lieve Van Cutsem presenteren op het Kerkplein van Ninove hun ‘WERELDHOOFD’.

‘WERELDHOOFD’ op het Kerkplein van Ninove

‘WERELDHOOFD ontvangt je in zijn binnenkant waar vuur heeft gewerkt, waar stemmen hun toon zetten, waar een teken achterbleef. Was het verkolend vuur of een brandend verlangen? Zijn het onverstaanbare woorden of is het deugddoende menselijke aanwezigheid?

In het spanningsveld van jezelf en de buitenwereld zet dit werk zintuigen op scherp en nodigt het uit om je denken met je hart te verbinden. Wie hoor je? Wat antwoord je? Welk vuur wil je, dat in je brandt? Welke stem wil je, die in je hoofd spreekt? Hoe kan je iemand missen die je niet kent? Hoe kan de wereld niet veranderen?