Bergbosstraat en Gontrode Heirweg open voor verkeer vanaf 21 december

Bergbosstraat dit jaar nog volledig afgewerkt

Sinds eind augustus wordt een deel van de Bergbosstraat heraangelegd. In het stuk tussen de Schellebellepontweg en de Hundelgemsesteenweg werd de riolering gerenoveerd en werd de bovenbouw vernieuwd. De kleiklinkers in de Bergbosstraat werden vervangen door asfaltverharding en er werden twee wegversmallingen geplaatst om bestuurders aan te sporen hun snelheid te minderen. Momenteel werkt de aannemer de opritten af; deze week werd een deel van de belijning al aangebracht en volgende week wordt bij gunstige weersomstandigheden de coating voor de kruispunten aangebracht. Als alles meezit kan volgende week ook de signalisatie worden geplaatst en kan de rijbaan in de loop van vrijdag 21 december worden opengesteld voor alle verkeer.

 Einde 2e fase werken Gontrode Heirweg

Sinds dit voorjaar zijn de gemeenten Melle en Merelbeke en FARYS (operator voor TMVW) met grondige wegen- en rioleringswerken in de Gontrode Heirweg gestart. De Gontrode Heirweg krijgt van aan de Bloemstraat tot aan de Caritasstraat nieuwe rioleringen en een nieuwe wegaanleg. Ook een deel van de Varingstraat — van de Gontrode Heirweg tot de Park ten Hovelaan — wordt heraangelegd.

De Gontrode Heirweg tussen Bloemstraat en Fraterstraat en tussen Van Laetestraat en Caritasstraat is intussen afgewerkt. De tweede fase van de werken waarbij het kruispunt Gontrode Heirweg/Fraterstraat/Merelbekestraat volledig afgesloten werd voor alle verkeer, is bij blijvende gunstige weersomstandigheden vanaf vrijdag 21 december ook afgerond. In de week van 17 december werkt de aannemer bij gunstig weer de toplaag af en brengt de belijning aan. Het kruispunt wordt dan vanaf 21 december terug open gesteld voor alle verkeer. Vanaf 7 januari start een nieuwe (3e) fase van de werken: dan wordt het gedeelte vanaf de Ringvaart aangepakt.