Giesbaargse gin

Alfred Van Acker en Hilde Goossens van de Acker & Go Distillery hebben het Unizolabel ‘Handmade in Belgium’ (HIB) ontvangen. Dit betekent de start van hun eigen distilleerderij Acker & Go, een geesteskind van Van Acker en Goossens. Twee jaar gelden brachten ze de Gin Gybergh 42 op de markt. De kloeke kubusachtige fles doet denken aan de kasseien op de muur. De naam Gybergh refereert uiteraard naar Geraardsbergen en de Oudenberg. Het getal 42 geeft het alcoholpercentage weer maar verwijst ook naar de N42.

De stokerij bevindt zich aan de Zonndebloemstraat, waar de Gin, maar ook andere producten, zoals rum, wodka en seizoensgebonden likeuren. Van Acker & Go organiseert ook workshops en proeverijen voor groepen, families, vrienden of collega’s. Een bezoek aan de stokerij maakt daar deel van uit.

De ontwikkeling van deze authentieke artisanale producten bleef niet onopgemerkt. Katty Carion, voorzitter van Unizo Geraardsbergen, overhandigde het HIB-label (Handmade in Belgium) aan Acker & Go Distillery.

Julien Borremans