Hugo Van Huffel

Hertelling van de stemmen in Brakel binnen de SP.a – installatie nieuwe raad loopt vertraging op

Het nieuwe gemeentebestuur in Brakel zal niet van start gaan op 7 januari zoals eerst aangekondigd. Dat zegt algemeen directeur Jurgen Demets: “Op maandag 7 januari 2019 zou de installatie van o.a. de nieuwe gemeente- en OCMW-raad, het college van burgemeester en schepenen… doorgaan”, luidt de persnota. “Door een kandidaat bij de lokale verkiezingen in Brakel werd klacht ingediend bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. Het voorwerp van de klacht betreft de vraag tot het hertellen van de voorkeurstemmen binnen 1 partij.”
Bij nader onderzoek blijkt die partij de Brakelse SP.a te zijn. Kandidaat Hugo Van Huffel zou o.m. klacht hebben neergelegd tegen kandidaat Lieven De Moor.
Hugo Van Huffel is naar het partijbestuur gegaan om zijn ongenoegen duidelijk te maken. Daar viel men uit de lucht en wou men het regelen zonder onderzoek. Hugo Van Huffel heeft dan beslist om een klacht neer te leggen en hierdoor loopt de installatie van het Brakels college vertraging op. De klacht gaat o.m. over het inzetten van getuigen tijdens de telling. De klacht werd ontvankelijk verklaard.

Los van deze problematiek legde Stefaan Devleeschouwer (Open vld) vandaag de eed af als burgemeester van Brakel.

X